Beszámoló

2018. június 16-án, szombaton rendeztük meg a XLIX. Beholder Találkozót és a XX. Végzetúr találkozót. A Kondor Béla Közösségi Ház adott ismét otthont a rendezvénynek. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, sem az afrikai hőségben, sem felhőszakadásban nem volt részünk. A találkozón jelent meg a HKK-sok nagy örömére a legújabb alappakli, a 10. kiadás, amit a miniversenyeken már ki is próbálhattak. A 10. kiadásban különleges foilos lapokat találhattak a játékosok.

XXVII. Alanori Íjászverseny

Az Alanori Íjászversenyen 35 fő vett részt. Sok új jelentkező volt a második generációs Beholder játékosok közül. A két körös selejtező igen izgalmasan indult, rögtön a második versenyző igen magasra (27 pontra) tette a lécet, nem sokkal utána született 28 és 29 pont is. A döntőbe végül 5 játékos jutott tovább, ide már a 28 pont sem volt biztos a bejutáshoz. A döntőt végül egy végzeturas játékosunk nyerte meg, egy ponttal megelőzve a selejtező első helyezettjét, aki végül a második helyen végzett a végső játszmában. A harmadik helyezett egy régi TF-es játékosunk, mindössze 2 ponttal maradt le az első helyezettől. Játékon belüli nyereménnyel és szép érmekkel lettek gazdagabbak. Gratulálunk nekik a nagyszerű teljesítményhez!

Activity Party

Két 12 fős csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát. A feladatokban most kevés volt a Beholderes téma, mert Katinak egy áramszünet adta az ihletet a feladványok írásakor. Ezért volt pl. a Telefonos ügyfélszolgálat vagy a Kosaras emelő a kitalálandók között. A játékosok most is nagyon jó hangulatban mutogattak és rajzoltak. A játékot még izgalmasabbá tettük azzal, hogy a játékos előre bemondhatta, hogy szerinte mennyi idő alatt fogják a társai kitalálni a feladványt. Ettől függött a kapott pontmennyiség is. A feladatokat többnyire sikeresen megoldották.
A játékot az „A és a szolgák” csapat nyerte, akik között TF, VÚ és HKK-s játékos is előfordult. Nyereményeik TF, VÚ tárgyak és HKK paklik voltak.
Gratulálunk mind a két csapatnak!

SZEREP-JÁTÉK – TF/VÚ Mókás csapatverseny

A TF-esek és VÚ-sok ismét egy csapatverseny keretében mutatták meg, hogyan állnak helyt, ha nem a virtuális világban kell versenyezniük. A színpadon lévő csapattagok 5 feladatot oldottak meg, a színpad előtt ülők 2 háttérfeladatot kaptak.

Feladatok:
 • 1. Filmesztéta I.: Film vagy sorozatbeli karakterneveket soroltunk fel, ezekhez kellett a megfelelő film vagy sorozatcímet megtalálni a csapatoknak és felmutatni. Ebben a feladatban 1 pont különbség volt csak a VÚ csapat javára.
 • 2. Filmesztéta II: Film vagy sorozatbeli helységneveket, vagy épületneveket soroltunk fel, ezekhez kellett a megfelelő film vagy sorozatcímet megtalálni a csapatoknak és felmutatni.
  Ebben is 1 ponttal jobbak voltak a VÚ-sok.
 • 3. Igaz-Hamis: Beholderes és általános témában voltak állítások. A csapatoknak el kellett dönteni, hogy elhiszik-e vagy sem. Ebben a feladatban már 5 ponttal többel a TF-es csapat bravúroskodott.
 • 4. Csocsó: A csapatok egy minicsocsón játszottak világbajnokokat is megszégyenítő meccseket. 5 meccsből egyet a VÚ-s csapat 4-et a TF-es csapat nyert. Úgy látszik a TF-esek többet edzettek a felkészülés alatt.
 • 5. Alanori íjászverseny: A két csapat kitűnő íjászokból áll, mert a TF-es csapat csupán 1 ponttal verte meg a VÚ-sokat a tapadókorongos lövészetben.
 • Volt két háttérfeladat is szokás szerint. Az egyikben TF -es illetve VÚ-s kvízt kellett megoldani.
  A második feladat már picit nehezebb volt. 20 kérdésre kerestük a választ. A kérdések a Beholderhez voltak köthetőek. A válaszokból 1-1 betű felhasználásával kaptuk meg a végső megfejtést. Picit talán nehézre sikerült a feladvány, de jó megoldás született mind a két csapatnál. :)

  Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, ami a TF-es csapat győzelmével zárult. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt is, amit június 25-től július 25-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre.
  Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben, plusz a szokásos érmeket is megkapták a játékosok.

  TF Lottósorsolás

  Már a harmadik élő TF Lottósorsolást tartottuk a találkozók folyamán. Ismét Kati volt a Lottóügynök, aki végrehajtotta a 2018. 24. heti lottó sorsolását. Ezúttal is két sorsolást tartottunk: egy kézit és egy gépit. Idén annyi újítás volt, hogy tárgynyereményt is kapott 5 szerencsés: lottós sorsjegyet és lottós csokit. A 3 számot 1-30 között lehetett megtippelni, és egy karakter nevében leadni a szelvényt.
  A kisorsolt számok: 3, 5, 10 és a 5, 17, 30. 12 db 1 találatos szelvény volt, 1 db 2 találatos. Volt olyan, aki mind a két sorsolással elért találatot. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában.
  Novemberben ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már telitalálatos szelvény is lesz.

  Bejárati Feladat – Keresd a párod!

  A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni, vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Alfa paklit kaptak.
  Nagyon aktívak voltak a játékosok, és külön öröm, hogy sok HKK-s is részt vett a játékban. Akadt olyan TF-es is, aki több év óta először döntött úgy, hogy most mindenképpen megkeresi a párját, aminek természetesen meg is lett a jutalma. Reméljük, hogy ősszel is legalább ilyen sikeresek lesztek a párkeresésben.

  Számítógépes Minijátékok

  Elmetágítás
  Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak összesen 16-nak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válaszért már lehetett nyereményt igényelni. Gratulálunk a nyerteseknek!

  Autóverseny
  Most is volt Autóverseny, amiben bizonyíthattak a résztvevők vezetői tudásukról. Ez a minijáték egy apró részlete a Beholder következő játékának. Nagyon sokan próbálták ki a száguldozás élményét. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy TF játékos a többi fokára pedig VÚ-s és TF-es játékosok vegyesen kerültek.

  A győztes idő: 67.064 mp.
  Beholder Kvíz Fal

  A Beholder Kvíz most 10 kérdésből állt. Nem volt nehéz, minden kérdésre egy kis odafigyeléssel, utánajárással meg lehetett tudni a választ. Hibátlan kvíz most 4 db érkezett, akik mind HKK-s játékosok voltak. A többi nyertes már a 9 találatosok közül kerültek ki, akik között TF és VÚ játékos is volt.
  A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.
  A megfejtés a „10.ALAPPAKLI” volt.
  A Képrejtvény játékkal is sokan próbálkoztak. 3 féle játékban is ügyeskedhettek a résztvevők. 15 játékost jutalmaztunk is közülük.
  Gratulálunk minden nyertesnek! A HKK-sok 10. kiadás alappaklit kaptak a TF és VÚ játékosok pedig játékon belüli nyereménynek örülhettek.

  TOMBOLA

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések. Nagyon sok TF és és sajnos csak 1db VÚ-s tárgy talált gazdára. Kisorsoltunk sok HKK-t is a játékosok örömére. Természetesen volt köztük 2 db nagyon szép foilos lap is. A fődíjat a Beholder csomagot, ami egy vásárlási utalványt is tartalmazott egy TF-s játékos nyerte.
  Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán. Gratulálunk a nyerteseknek!

  Túlélők Földje és Ősök Városa

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ahol komoly megbeszélés folyt a játékosok és a játékvezetés között. Ezen kívül tartottunk Titanitdukát Aukciót és Túlélők Földje licitet is, valamint a játékosok megkapták az Olimpiai fordulóikat. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

  Végzetúr

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.
  A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  Végzetúr csapatverseny

  A Végzetúr szövetségi háború a tavaly már bevált rendszerrel ment: a csapatok egy nagyméretű, nyomtatott szövetségi háború térképen csatáztak egymással, 5 körön keresztül. Minden körben kaptak 8 kvízkérdést, a helyes válaszok számától függött, hány mezőt támadhatnak. A taktikázás része volt, hogy üres mezőt támadsz, véded a sajátodat, és ha mást támadsz, mi alapján válassz. A játékbeli háborúhoz hasonló módon számoltuk a pontokat, minden kör végén minden csapat annyi pontot kapott, ahány mező az övé volt. A győztes csapat végül 21 pontot szerzett, a csapat minden tagja 200 bajnoki tókennel, 200 barna mytokronittal és 2000 kheszon törmelékkel és egy arany medállal lett gazdagabb. A 2-4. helyen holtverseny alakult ki, 18-18 pontttal.

  HKK miniversenyek

  A HKK miniversenyeken 50 játékos vett részt, nem kevesebb, mint 37 versenyt indítottunk. A legtöbb pontot Csető Zsolt szerezte, mégpedig tekintélyes 36-ot, ez 4 versenygyőzelemnek és egy 2. helynek felel meg. A HKK miniversenyek legjobbjáért járó kupát is Ő vihette haza. Ő Villámháborúval játszott, és be is cserélte az összes pontját foilos UR-re, hasonlóan, mint a csak bontotton játszók közül a legeredményesebb Baranya Tamás (21 pont).
  Sallai Gábor (avatárok), Bege Gábor (Villámháború) és Szkupien Bence (Életenergia) voltak a tovább legtöbb pontot gyűjtők, ők mind hagyományoson versenyeztek. Összesen 12 játékos távozhatott ultra-ritka lappal, és kiosztottunk még 25 alappaklit és 100 Zént is a remek hangulatú, igazán pörgős eseményen.


  Végzetúr aukció
  Végzetúr aukció nyertesei
  Túlélők Földje aukció
  Túlélők Földje aukció nyertesei
  Titanitdukát aukció
  Titanitdukát aukció licitek
  Vlagyimir-díj
  Vlagyimir-díj
  Beholder kvíz
  A Beholder kvíz megfejtése
  Képrejtvény
  A Képrejtvény megfejtése

  Minden nyertesnek gratulálunk! November 24-én ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

  Mazán Katalin, Tihor Miklós, Makó Balázs
  (Eddig 14267x nézték meg.)
  Cookie/süti kezelés
  Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Tudjon meg többet...
  OK