Beszámoló

2016. november 26-án rendeztük meg a XLVI. Beholder Találkozót és a XVII. Végzetúr Találkozót. A rendezvény új helyszínt kapott, ezúttal a Krondor Béla Közösségi Házban vártuk a játékosainkat, ahol kellemes és szép környezetben tölthettük el ezt a napot. Most is sok programmal és nyereménnyel készültünk.

XXIV. Alanori íjászverseny

A nap első programja szokás szerint az Alanori Íjászverseny volt. Közel 30 játékos próbált szerencsét a tapadókorongos nyilakkal. Most kicsit közelebbről kellett a céltáblát eltalálni, így magasabb pontszámok keletkeztek. A dobogó első és harmadik fokán egy-egy VÚ játékos állt a második pedig egy TF-es lett. Nyereményük játékon belüli tárgyak illetve, arany-, ezüst- vagy éppen bronzérem. A verseny után többen csak szórakozásból is lövöldöztek. Külön öröm volt a gyerekeknek ez a játék. Gratulálunk a nyerteseknek!

Activity Party

Két 10 fős csapat mérhette össze a mutogatási és rajz tudását 6 témakörben: Beholderes tárgyak, Vegyes páros, Állatok, Növények, Szuperhősök, Mesehősök. Vegyes csapatok voltak: TF, VÚ, ŐV és HKK játékos is részt vett a megmérettetésben. Külön mókás volt a rajz tudásuk a játékosoknak. A B csapat győzedelmeskedett most, gratulálunk nekik. Természetesen mind a két csapat tagjai gazdagodott a nyereményekkel és érmekkel.

REVANS – TF/VÚ Mókás csapatverseny

Nyáron a VÚ játékosok nyerték a szokásos TF-VÚ viadalt. Most a TF-eseken volt a sors, ha a játék nevének meg akartak felelni, és ismét behúzni a győzelmet, mint a tavalyi őszi találkozón. Mivel tudtuk, hogy a színpad itt kisebb lesz ezért inkább kevésbé mozgalmas feladatokat igyekeztünk kitalálni. Persze azért a kötélhúzás nem maradhatott ki a végén, ami tulajdonképpen el is döntötte a verseny kimenetelét. A játékosoknak felmértük a filmes tudásukat, idézeteket kaptak összesen 20 filmből és ezeknek a címeikre voltunk kíváncsiak. Több-kevesebb sikerrel, tudták a filmcímeket. Újdonság volt a Betűrejtvény és a számtanpéldák megoldása is. A számtanpéldákat egy 70-es években megjelent elsős számtan könyvből másolta ki Kati. Igazán érdekes szöveges feladatokat és komoly kivonás, összeadás műveleteket kellett elvégezni. Ez a feladat időre ment és a teljes pont csak a hibátlan megoldás esetén járt. Az egyik csapatnak majd a kivonást még át kellene ismételni. Nem maradhattak ki a TF, VÚ és általános kérdések sem. A TF és VÚ kérdéseknél most volt egy kis csavar. A csapatok a másik játék kérdését kapták meg. Egyformán tudták a válaszokat. A játék végére maradt a kötélhúzás, ahogyan már említettem az elején. Nagy küzdelem volt 3 menetben. A TF-es csapat diadalmaskodott, amivel megfordították az addigi eredményt. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt, amit december 5-től január 13-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre. A hangulat nagyon jó volt ismét még a recepciós lány is kérdezte, hogy mi volt bent, mert csak a kiszűrődő hangzavart és ujjongást hallotta. Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben.

Bolygó Ura

A Végzeturasok versenye jó hangulatban zajlott. Minden csapatnak 7 feladatot kellett egymás után megoldania. 3 csapatnak sikerült mind a 7 feladat, a sorrendet a gyorsaság döntötte el. A feladatok közt volt kvíz, totó, matek, szókihúzó és kakukktojás, persze mind a Végzetúr világából. Az egyik viccesebb feladat keretében a csapattagok portréját kellett lerajzolni, ebből szemezgetünk néhány gyöngyszemet :) A résztvevők unobtánium- és kryxónium fókuszokkal, relikviakuponokkal és csatlóskristályokkal lettek gazdagabbak. A győztes csapat tagjai: Kiaphet, Offsboy, Amorthius, Marcsa és Tavaris.

Reinkarnáció

A Tombola előtt a szabadon vándorló lelkeket vártuk egy gyors csapatversenyre. 2*10 fővel kezdtünk neki a versenynek. A lényege abból állt, hogy a műsorvezető vagyis Kati, reinkarnálódott. Jól hangzik. :) A csapatoknak ki kellett találni, hogy ki vagy mi lett belőle, vagy éppen hol ért utol a reinkarnáció.
Volt Marilyn Monroe, strucc, lábszárközépig érő farkú na'vy is vagy éppen Hercule Poirot . Nem volt igazán nehéz a feladat, a csapatok 1-1 megoldást tévesztettek csupán Így meg is egyeztek egy döntetlenben, ami teljesen rendben is van. Viszont az érmeket, amik arany- és ezüstérmek voltak már random módon osztottuk ki, de ezzel sem volt probléma. A játék pozitív visszhangja miatt lehet, hogy jövőre is megtartjuk, de kicsit nehezítve a feladatokat. A csapatok tagjai TF/VÚ/HKK/ŐV nyereményeket kaptak, illetve az érmeken kívül még egy-két meglepetést is hazavihettek.

Bejárati feladatok

Keresd a párod:
A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. A párkeresés lényege az volt, hogy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni egy másik játékosnál. pl. Bud Spencer – Terece Hill, A legújabb nagy HKK kiegészítő – Kreátor műhelye. 20 pár volt összesen, amiből majdnem mind előkerült, de például Csontváry Kosztka Tivadar a mai napig keresi Magányos cédrust. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak.

TF-VÚ!
Ebben a feladatban 15 TF és VÚ-ra jellemző szövegrészt kaphattak a játékosok a bejáratnál. 10 db-ot kellett összesen összegyűjteniük és leadiuk, hogy megkaphassék az érte járó jutalmat. A küldetést sikeresen teljesítették mert pont 10 db lap került elő.
Gratulálunk a nyerteseknek!

Számítógépes Minijátékok
 • Elmetágítás
  Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válasz alatt már lehetett nyereményt bezsákolni. Gratulálunk a nyerteseknek!

 • Beholder Puzzle
  A művészet ereje c. HKK kártyalapot kellett kitenni a játékosoknak időre. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy VÚ játékos a többi fokára pedig TF-es játékosok kerültek.
  Gratulálunk!
  Mentális Felfrissülés - Beholder Kvíz Fal

  Kétféle kvízzel, egy SMS játékkal és egy kódfejtő játékkal készültünk a mentális felfrissülésre vágyó játékosoknak.
  A Beholder Kvíz és a Képes Kvíz elég sok játékost megmozgatott mentálisan. Voltak persze, akik csak tippeltek és voltak, akik komoly akna munkát folytattak, hogy kiderítsék a lehetőleg jó válaszokat. 10-10 játékos vehette át a jutalmát saját játékán belül. Lentebb megtaláljátok a kérdéseket és a helyes válaszokat.
  Újdonság volt az SMS játék, ahol a telefon billenyűzetén levő számokat-betűket kellett magyar városokká „alakítani”. Kicsit macerás, de talán nem túl nehéz játék volt. Rengeteg jó megoldás született. 10 játékost jutalmaztunk.
  A Beholder Okos Kód is már kezd hagyománnyá válni. Most a korábbi találkozók színhelyére emlékeztünk a feladatokkal és a megfejtéssel is. A QR kódok megfejtése is sok játékost vonzott. 15 játékost jutalmaztunk játékon belüli tárgyakkal vagy Zarknod visszatér paklikkal.
  A kód megfejtése:

 • 1. Írd le a 44-et római számokkal. A 2. betű a kód 8. betűje. XLIV - L
 • 2. A TF-VÚ versenyeken időnként a csapatok ennek segítségével mozgatják egymást. A megfejtés egy írásjel, amire hasonlít is. A kódban az 5. karakter. Kötél - kötőjel
 • 3. A nyári találkozó erre az ünnepre esett. A 2. betű a kód 6. betűje. Gyermeknap - E
 • 4. Több látványos bemutatót is tartottak a találkozókon. Mi az első betű? Gladiátorok - G
 • 5. „Tesztelt a tudásod!” A megfejtés első betűje a kód utolsója. Kvíz Olimpia - K
 • 6. Gyűjtögetős játékunk nevében ez a leggyakoribb magánhangzó. Hatalom Kártyái Kártyajáték- Á
 • 7. A találkozók utolsó programjának a 6. betűje. Tombola - L
 • 8. Minek örülhettek a versenyek végén? Az első betű fele a kód 3. betűje. Nyeremény - N
 • 9. A nyári találkozón már sikert aratott újfajta fali kvíz. A 2. betű kell. Képes kvíz - É
 • 10. CIROBÁS TOMBOLA – Melyik betű hiányzik? Cirombás Tombola - M

 • Megfejtés:
  L Á N G – E M L É K
  Tombola

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A fődíj, egy Beholder ajándékcsomag volt csupa remek ajándékkal, kiegészítve egy 5000 Ft-os beholderes vásárlási utalvánnyal is, amit egy TF-es játékosunk vihetett haza. Gratulálunk neki is még egyszer, és persze az összes nyertesnek. A Tombolán a szokásos jó hangulat volt most is. A már megszokott plüssök idén a félelmetes egyfejű sárkány volt és a még félelmetesebb törpemammut. És volt még volt egy meglepetés: a Megajégmotkány. Ez Katinak volt meglepetés, mert a Jégmágusok megszakítva a Tombolát, egyszer csak a színpadon teremtek és nekem adták a kabala állatkájukat, ami egy nagyon cuki, hatalmas plüss figura. El is nevezte Timotinak.

  Túlélők Földje és Ősök Városa

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

  Végzetúr

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni
  A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  HKK miniversenyek

  A HKK miniversenyek szokás szerint nagy sikerrel pörögtek, 53 játékos vett részt, összesen 39 darab 8 fős versenyt indítottunk, hagyományos és frissen bontott formátumban. Hihetetlen mennyiségű díj talált gazdára, nem kevesebb, mint 13 új UR-t gyűjtöttek be a játékosok, ezen kívül 47 Kreátor műhelye kiegészítőt és 72 Zént is kiosztottunk. A legtöbb pontot szerző játékos kupájáért ezúttal is kiélezett harc folyt, a legjobb Földi Viktor lett 33 ponttal, megelőzve az előző 3 kupa birtokosát, Makó Gergelyt (32 pont), valamint Szilágyi Gergelyt (28 pont).
  Mindenkinek gratulálunk, várunk benneteket nyáron is!


  Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai:
  Végzetúr aukció
  Végzetúr aukció nyertesei
  Túlélők Földje aukció
  Túlélők Földje aukció nyertesei
  Titanitdukát aukció
  Titanitdukát aukció licitek
  Vlagyimir-díj
  Vlagyimir-díj
  Beholder kvíz
  A Beholder kvíz megfejtése
  Képes Kvíz
  A Képes Kvíz megfejtése
  SMS játék
  Az SMS játék megfejtése

  Minden nyertesnek gratulálunk! Jövő nyáron, júniusban ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!


  Beholder Kft.
  (Eddig 19909x nézték meg.)
  Cookie/süti kezelés
  Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Tudjon meg többet...
  OK